три дни поглед в твоя свят

Уоркшоп „Къщата“

Да влезем заедно в “Къщата”! Петнайсет човека, трима психолози и едно тридневно приключение, което ще даде нова перспектива в отношенията ни!

Имате нужда да споделите, да се чуете? Преживявате проблем или състояния, които ви тревожат? Чувствате се объркани и не знаете как да реагирате?

При възникване на обстоятелства, които възпрепятстват уговорената среща, моля да съобщите навреме за това.

За да тръгнете на път

Задайте си подходящите въпроси

 • Мислили сте, че общуването ви с приятелите, семейните и бизнес партньорите може да бъде много по-добро?
 • Усещали ли сте, че някъде се случва нещо, което не разбирате и напрежението в общуването рязко се покачва.
 • Или може би вярвате, че знаете точно къде е грешката, но нямате отговор на въпроса „Как да променя ситуацията

Има десет умения, които, усвоени и приложени успешно в общуването ни, ще направят по-добро отношението на хората към нас и нашето – към тях.

Замисляли ли сте се, че е по-лесно не да очакваме светът ни да се подобри, а нашата перспектива в него може да подобри коренно преживяването ни към другите и за самите нас?

В този уъркшоп ще направим точно това – ще дадем нова перспектива.

В „Къщата“ ще влязат 15 човека с различна гледна точка и визия за света и взаимоотношенията.

В рамките на 3 дни ще направим всичко по силите си, за да излязат 15 различни човека, виждащи света на взаимоотношенията си от една нова позиция.

Дванадесетте ще имат уникалната възможност да преминат през различни взаимоотношения както в рамката на уъркшопа, така и в общуването помежду си извън него.

Ще погледнем през 15 различни ъгъла живота в приятелствата и партньорствата ни, в семействата ни и в работните ни отношения.

Няма значение кой сте извън „Къщата“. Влезте, за да видите кой сте всъщност, да се запознаете със себе си. В среда на пълна конфиденциалност и защитено пространство ще имате възможност да видите по различен начин взаимоотношенията и отношението към себе си. Да се почувствате по-свободни, по-информирани и по-разбиращи за това, което се случва край вас. Няма да говорите за промяната, а ще я усетите.

 Имате ли нужда от лекота, яснота и спокойствие в общуването?
 Сблъсквате ли се с напрежение, неразбиране и конфликти?

Заповядайте да поиграем и в играта всеки да намери своя отговор.

Пристигане и настаняване– четвъртък. Следва вечеря – запознаване.

Програма  

Първи ден

Запознаване с петте умения за общуване, които ще приложим във взаимоотношенията си. През ролеви игри ще усетите как всяко едно умение измества ъгъла на гледната ви точка. Непонятни за вас ситуации ще станат напълно разбираеми. Първият ден ще работим в посока приятелство и партньорство. Нова перспектива на отношенията в тези две критични зони.

Да проверим защо са си отишли някои наши „приятели“, защо ние сме се отдръпнали от взаимоотношения, които сме вярвали, че ни харесват. Страдате ли за тези контакти? Да разберем защо.

Начало: 9.30 часа. Първа част на уъркшопа
Обедна пауза: 12.30 – 13-30 часа
Кафе пауза: 15.30 – 16.00 часа
Финал: 18.00 часа

След 18.00 часа имате възможност за лично време, отдих и почивка. Групата решава дали да организираме „Другарска вечеря“. Който има нужда от усамотение, ще има възможност да се възползва сред уникалната природа на Еленския Балкан.

Втори ден

„Тежката артилерия“ на общуването – нашето семейство. Ще работим в малки групи и заедно. Първата част – всеки ще се запознае със своя родови модел на отношения. Изненадите на родословието и неговата повторяемост ще дадат много отговори. Груповият процес поражда инсайти.

Втората част – работа в малки групи. Прилагането на уменията за общуване в трудните семейни взаимоотношения. Имате възможност да промените тежки конфликтни зони.
Часовото разпределение е същото като първия ден. Вечерта е предвидена за развлечения, барбекю и сладки приказки за освобождаване на напрежението.

Трети ден

Навлизаме в „Зоната на здрача“ – бизнес и работни отношения. Какви са психологичните типажи, с които се срещаме и ни се налага да общуваме в работна среда. Ако съм шеф – какви са подчинените ми. Ако съм част от екип – кой колега какъв е. Ако съм собственик – какви са хората, с които търгувам. Ще обърнем внимание на уменията за общуване от всички страни и ще ги приложим в различните варианти за различните личности. А кой сте вие в работния процес???

Начало: 9.30 часа
Кафе пауза: 12.00 – 12.30 часа
Втора част: 12.30 – 16.30
Финал: 17.00 часа

Всеки ще получи набор от материали, с които да тренира уменията си след уъркшопа и малък подарък, който да му напомня, че винаги може да има и друга перспектива.

Очакваме ви!

Какво още да очаквате

Важна информация

Контакти Психолог във Варна

Даниела Василева

www.danivasileva.com

Диляна Колева

www.lammen.bg

Наталия Кърджалийска

klubpsychologyvarn.alle.bg

Уоркшоп „ Къщата“ е замислен и се провежда в 4 нива:

Първо ниво – усвояване на първите пет умения.
Второ ниво – усвояване на вторите пет умения.
Трето ниво – прилагане на десетте умения в партньорството.
Четвърто ниво – прилагане на десетте умения в родителството.

Всяко ниво се провежда в тридневен уоркшоп в Къщата.

ВАЖНО
ПРЕДСТОЯЩО ВТОРО НИВО – 30 април-3 май 2020
ПРЕДСТОЯЩО ТРЕТО НИВО – последният уикенд на юли 2020
Очакваме ви!

Индивидуална Цена – 400 лв.

Цена на партньорска двойка, семейство – 700 лв.

Записването става капаро на стойност 100 лв.

Сумата от капарото не се възстановява при отказ за присъствие.

Три нощувки в къщата.

Закуски, обеди и вечери, домашно приготвени от стопанката на къщата.

Кафе, чай, вода – неограничено по време на целия уоркшоп.

Всички материали за уоркшопа , които остават за участниците.

Транспорт от гр. Елена до с.Мийковци, ако е необходимо за някого.

В рамките на уоркшопа, тримата психолози ще бъдат на ваше разположение за въпроси, свързани с дискомфорт или нужда от споделяне, породени от ролеви ит.гри или инсайти.

Транспорт от началната точка на заминаване.

Информация За Къщата

Ще ви посрещнем в къща, специално избрана заради възможността да конфронтираме всякакъв тип непринудено общуване. Не ви каним в лукс, защото там е лесно да се затворите в зоната си на комфорт, а нашата цел не е тази.

Предлагаме ви приключението да откриете пътя към собствените си умения за движение в общност. Защото животът, който живеем, непрекъснато ни поставя в точно такива ситуации – общуване, с което трябва да се справим, без да бягаме или игнорираме.

Панорамно видео на къщата можете да видите тук.

Записването става лично чрез телефон или e-mail

Въпрос? Искате да запазите час?

Понякога преди да се доверите имате нужда да чуете гласа на психолога или да зададете някакъв въпрос . Ако не отговоря на вашето обаждане, означава, че съм в работен процес. Ще ви върна обаждане при първа възможност. Това е най- краткия път за записване на час. Не се колебайте да го направите на +359 889281952 или vasileva_psy@mail.bg.

  Отностно
  Име
  Имейл
  Телефон
  Съобщение

  close

  Абонирайте се за моят блог

  Aбонирайте се, за да получавате последните статии, съвети, новини за мойте работилници и още много. Обещавам да не изпращам спам и да уважавам вашето лично пространство.